Pfizer și BioNTech încep testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru coronavirusuri

0
484

Pfizer și BioNTech, cele două companii care au produs vaccinuri împotriva Covid-19 au anunțat că vor începe, din toamnă, testarea pe oameni a unui vaccin care protejează împotriva unei game largi la coronavirusuri.

Lucrările experimentale pe vaccinuri, care depăşesc abordarea actuală, includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, concepute în primul rând, pentru a proteja împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos, şi vaccinuri cu pancoronavirus, care protejează împotriva familiei mai largi de virusuri şi a mutaţiilor acestora.

În diapozitivele de prezentare postate pe site-ul BioNTech pentru ziua investitorilor, firma germană de biotehnologie a spus că scopul său este de „a oferi o protecţie durabilă faţă de variante”, potrivit Reuters, citată de G4Media.

Cei doi parteneri, producători ai celor mai răspândite vaccinuri pentru Covid-19 din lumea occidentală, discută în prezent cu autorităţile de reglementare versiuni îmbunătăţite ale vaccinului lor, creată pentru a proteja mai bine împotriva variantei Omicron şi a subliniilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here