A început sezonul petardelor ilegale. Peste 2.300 de articole pirotehnice confiscate de la tineri din Târgu Jiu și Motru

0
231

Un tânăr de 24, de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost prins de polițiști, în timp ce oferea spre vânzare dintr-un autovehicul, peste 1.000 articole cu conținut pirotehnic și 33 de baterii de artificii, toate însumând 60 de kilograme, din categoria P1 și F2.
În aceeași zi, un alt tânăr, de 35 de ani, din municipiul Motru, a fost depistat de oamenii legii, în timp ce comercializa ambulant, la o tarabă, peste 130 de cutii cu articole pirotehnice, respectiv cantitatea de 1.390 bucăți din categoria F1, însumând 4 kg, fără a deţine autorizaţie legală pentru efectuarea de operaţiuni cu astfel de produse.
„Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.700 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.”, a transmis IPJ Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here