A muncit zeci de ani la o grădiniță. Surpriză pentru tanti Sofia

0
627

A muncit zeci de ani alături de copii, a avut grijă de ei, le-a făcut focul şi le citea poveşti. Tanti Sofia a împlinit astăzi 85 de ani, o vârstă frumoasă şi plină de amintiri. Bunicuţa locuieşte în satul Leurda din Motru, iar jumătate din viaţă şi-a petrecut-o alături de copiii de la grădiniţa din sat. La împlinirea frumoasei vârste, tanti Sofia a avut parte şi de o surpriză.

A primit în semn de recunoştinţă flori, o diplomă şi un tort. Tanti Sofia are o singură dorinţă, să trăiască cât mai mulţi ani pentru a mai merge să-i vadă pe copii la grădiniţa unde a lucrat zeci de ani.

”Îmi doresc să îmi mai văd copiii care au fost la grădiniţă. Să văd tot tineretul care a trecut pe aici. Asta îmi doresc cel mai mult astăzi”, a spus tanti Sofia.

Bunicuţa îşi aduce aminte cu drag de perioada în care mergea şi făcea focul de la ora 5 dimineaţa la grădiniţă: ”La grădiniţă am lucrat 42 de ani până anul trecut în luna septembrie. A fost greu? Nu a fost greu, pentru mine nu a fost greu. Mă duceam, mă trezeam de la ora 5. Prima dată făceam focul, apoi făceam curăţenie. Până veneau copiii aveam timp să mai stau şi pe scaun”, a mai spus bătrânica.

De dorul copiilor, tanti Sofia se duce într-o grădină care este aproape de grădiniţă şi de acolo se uită printre gard la cei de care a avut grijă: ”Îmi este dor de ei. Mă duc lângă gard şi îi văd când pleacă, când vin. Am acolo o grădină şi mă uit la ei când vin. Imi e dor de ei. Erau mici, le spuneam povesti, stăteau şi ascultau”, a mai spus bunicuța.

Primii care i-au urat să fie sănătoasă au fost chiar nepoţii: ”I-am spus la mulţi ani şi să trăiască cât mai mult să aibă grijă de noi”, ne-a spus Andrei, nepotul Sofiei.

Nici primarul din Motru nu a uitat-o pet anti Sofia în această zi important pentru ea: ”A avut o contribuţie semnificativă pentru această zonă în localitatea Leurda. Ani de zile de zile a avut grijă de copii, le făcea curăţenie, căldură şi îi aștepta dimineaţa cu drag”, spune Cosmin Morega, primarul din Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here