A plecat la scăldat, dar nu s-a mai întors: ”Era un băiat cuminte!”

0
1246

Sfârșit tragic pentru un tânăr în vârstă de 16 ani din comuna Drăguțești. Acesta a fost găsit înecat în râul Jiu și asta după ce a intrat să se scalde. Băiatul a plecat de acasă luni după-amiază cu gândul de a se răcori, însă nu s-a mai întors.

Apelul la 112 a fost făcut după aproape o zi de la dispariția băiatului. Pe malul Jiului au fost găsite haine acestuia, semn că ceva s-a întâmplat. După mai multe ore de căutări, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos la suprafață de scafandrii.

”Persoana a fost găsită la circa 400 de metri de locul indicat de către cetățeni și polițiști. A fost găsită decedată, iar cu ajutorul colegilor l-am scos cu targa și cu barca pneumatică”, a spus Iustin Năsoiu, reprezentant ISU Gorj.

La căutări a participat și primarul localității, dar și mai mulți localnici: ” Jiul noaptea este foarte mare, sunt valuri foarte puternice. De ieri este târziu, am fost anunțați târziu. Nu știu de ce. Este un copil cuminte, un copil care nu a făcut probleme niciodată. Este un copil din satul meu”, spune Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Cetățenii s-au implicat și ei în căutarea băiatului: ” Lucrând la primărie, noi îl mai vedeam pe aici. Era un băiat tânăr și frumos(…) Orice apă destul de iute este periculoasă, mai ales dacă nu știi să înoți”, spun câțiva localnici.

Nu este pentru prima dată când în râul Jiu au loc astfel de tragedii. Mulți preferă să se ferească de temperaturile ridicate și să facă o baie rece în apele râului, fără a avea habar la ce pericole se expun. În unele locuri apa poate atinge chiar și 5-6 metri adâncime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here