A plouat cu sancțiuni, la Gorj: Au fost reținute 121 de permise de conducere și 69 de certificate de înmatriculare

0
459

Peste 1.100 de sancțiuni contravenționale, au fost aplicate de către polițiștii gorjeni, în perioada

16-22 pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare.

Din acest număr de amenzi, 259 au fost aplicate pentru abateri săvârșite de bicicliști și 60 pentru abateri săvârșite de pietoni.

 

“De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 121 de permise de conducere, dintre care 52 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 20 pentru conducerea sub influența alcoolului și 49 pentru alte abateri.

 

Totodată, au fost retrase 69 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

 

În această perioadă, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

De precizat este faptul că, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor și a biciliștilor, precum și consumul de alcool.

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni, motiv pentru care aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”, a transmis IPJ Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here