Acuzații: Pacientă bătută și legată de pat la Dobrița. Anchetă în desfășurare

0
8243

Un gorjean face acuzații grave la adresa cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița. Bărbatul susține că fiica lui în vârstă de 52 de ani a fost legată de pat, bătută și umilită într-un izolator al unității spitalicești.

Starea de sănătate a femeii s-a agravat, ulterior fiind transferată la secția ATI Covid de la Târgu Jiu, acolo unde a și decedat, din păcate. Gorjeanca a fost infectată cu noul coronavirus, însă avea și alte boli asociate. Tatăl femeii a depus și o plângere împotriva cadrelor medicale, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au în desfășurare o anchetă pentru ucidere din culpă și pentru purtare abuzivă. Tragicul eveniment s-a petrecut în luna august a anului 2020.

”În noaptea de 1 sau 2 august 2020, fetei mele i s-a făcut rău. Am chemat salvare, au ridicat-o și au dus-o la UPU. Apoi au dus-o la Dobrița și au internat-o singură într-un salon. Fata mea avea și alte boli și avea nevoie de calmante. A insistat la asistente să îi dea medicamente, dar nu i-au dat. Într-o noapte, au legat-o de pat și au bătut-o întru-n mare hal, se vede și pe fotografii. Am luat legătura cu managerul șef și l-am rugat să-i dea câteva medicamente pentru calmare. A luat legătura cu medicul de salon și la insistențele mele au intrat intrat peste ea. Mi-au spus că nu vrea să ia pastilele, dar fata nu voia de frică că rămâne singură și iar o bate. După ceva timp, au trimis-o la Spitalul 700 din Târgu Jiu. După 2 zile au fost trimisă la Spitalul de la Pasarelă, pe secția ATI Covid. Îi duceam mâncare, pastile, părea că este bine. După câteva ore, am primit telefon că a decedat. Îmi spunea mereu că este bine, însă se pare că tragedia s-a produs”, a spus tatăl femeii.

Bărbatul spune că a primit pe telefon fotografiile în care fiica sa era vânătă de la bătăi, afirmând că atunci când a plecat de acasă nu avea semne pe corp, semn că a fost bătută în spital.

”Mi-a spus că au bătut-o și că au legat-o de pat.  Când a ajuns acolo, au închis-o într-un izolator, iar de dureri țipa la asistente. Ba mai  mult, cei de acolo au și înjurat-o pe lângă bătaie să nu le deranjeze. I-au dat bătaie ca la hoții de cai”, a mai acuzat bărbatul.

Tatăl a mai spus și faptul că a făcut și plângere penală în acest sens.

Managerul Spitalului de la Dobrița, Ion Cochină, spune că acest lucru nu se confirmă: ”Nu s-a confirmat. A fost o plângere făcută de acel domn și chiar a fost o discuție, au fost audiați medicii, iar acest lucru nu s-a confirmat. Leziunile nu le avea nici când a plecat din spital. A fost atunci și o anchetă. Eu nu am văzut-o, dar au fost simple supoziții ale aparținătorului. Nu s-a dovedit ceea ce a spus domnul respectiv. Nu am văzut imaginile cu doamna. Domnul m-a sunat și voia să avea mai multe doleanțe, lucruri ilegale. A venit pozitivă la noi de Covid, fiind transportată la ATI Covid Târgu Jiu”, a spus managerul unității medicale.

Parchetul confirmă faptul că a fost făcută o sesizare în acest sens: ”La data de 7.12. 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a fost sesizat cu privirea la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și purtare abuzivă. S-a reținut că o pacientă cu afecțiuni preexistente, internată în perioada 2-5 august 2020, în Spitalul de la Dobrița, urmare a infectării cu Covid, a fost lovită de personalul medical, în noapte de 3 spre 4 august 2020. Pacienta a fost transferată la SJU Târgu Jiu, Secția Medicală, acolo unde  a decedat. Se fac cercetări in rem cu privire la aceste infracțiuni”, a spus Camelia Caragea, procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here