Ajung voucherele pentru alimente: ”Eu nu mă descurc să folosesc cardul. Nu e bine așa!”

0
189

Voucherele în valoare de 50 de euro vor ajunge la populație începând cu data de 1 iunie 2022. Beneficiari sunt românii cu venituri mici, fiind vorba despre cei care au pensie mai mică de 1.500 de lei, persoanele încadrate cu grad de handicap grav, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

„Voucherele sunt în vigoare, este o ordonanţă dată. Categoric se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat când vor primi oamenii tichetele pentru achiziţionarea de alimente, potrivit Agerpres.

Banii vor fi pe un card, iar aici apare problema, cel puțin în mediul rural. Oamenii de la sate nu știu să folosească cardurile, iar la magazine nu există POS. Ba mai mult, sătenii sunt de părere că cea mai bună variantă era ca acest ajutor să fie pe suport de hârtie.

”Nu este bine așa. Eu nu mă pricep să folosesc cardurile. Nici la magazin nu au aparat din acela(…) Noi suntem bătrâni, habar nu am să folosesc cardul. Era mai bine să fie pe suport de hârtie, nu așa(…) Eu cu tehnologia nu le prea am. Îl dau copiilor și se duc ei la cumpărături. Așa dacă îl am eu, trebuie să merg la oraș, dau alți bani”, au spus câțiva gorjeni.

Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde le, iar numărul beneficiarilor este de circa 2,8 milioane de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here