Amendă și suspendarea activității pentru o cafenea din Târgu Jiu. Care este motivul

0
384

La sfârșitul lunii Martie, polițiștii locali au constatat că a fost construită o terasă în fața unei cafenele din zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”,  fără a respecta prevederile autorizației de construire eliberată de Primăria Municipiului Târgu Jiu. Astfel, patronul societății comerciale a fost amendat cu 1000 de lei. Mai mult decât atât, oamenii legii au dispus suspendarea activității comerciale.

“În data de 21.03.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au constatat că în zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” a fost realizată o construcție, având destinația de terasă, fără a respecta prevederile autorizației de construire eliberată de Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Potrivit prevederilor Legii nr. 50/1991 R, lucrările de construire realizate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, fără autorizație de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, cu excepțiile prevăzute de lege, constituie infracțiuni.

Față de cele constatate, în temeiul prevederilor art. 24 din Legea nr. 50/1991 Republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, coroborat cu art. 61 din Codul de Procedură Penală, au fost sesizate organele de cercetare penală.

De asemenea, întrucât societatea comercială în cauză, desfășura activitate de alimentație publică în terasa respectivă, fără a deține aviz de funcționare, polițiștii locali cu atribuții pe linia controlului comercial au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, dispunând totodată suspendarea activității comerciale, până la data autorizării, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 118/2019 privind aprobarea Regulamentului privind condiţiile de desfășurare a activităților de comerț stradal și a teraselor de alimentație publică pe raza municipiului Târgu Jiu”, a transmis Poliția Locala Targu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here