Angajații din sistemul de sănătate, în pericol de a nu-și mai primi salariile în luna decembrie

0
288

Peste 70.000 de angajați în unitățile de primire urgențe,”medici, asistenți care duc greul în lupta cu pandemia”, dar și angajații DSP-urilor, de la Ambulanță și toți rezidenții”, sunt în pericol de a nu-și mai primi salariile în luna decembrie.
Potrivit ministrului interimar, se caută mai multe soluții, iar, deocamdată, cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern.
„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există, trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.
Acesta a precizat că termenul până la care trebuie găsită soluția este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajații să își poată primii banii în 15 decembrie.
„Încă n-am depășit o anumită limită în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație„, a mai spus Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here