Angajatori gorjeni amendați cu peste 246.000 lei. Ce nereguli au depistat inspectorii de muncă

0
234

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 26.04-06.05.2022 un număr de 59 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 33 de sancțiuni în cuantum de 246.500 de lei și dispuse 174 măsuri de intrare în legalitate.

Ca urmare a controalelor din perioada menționată, cinci angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru munca nedeclarată cu amenzi în valoarea de 110.000 de lei.

În data 05.05.2022, un angajator din comuna Fărcășești, cu domeniu de activitate creșterea bovinelor de lapte, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă.

Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu suma de 60.000 lei pentru muncă nedeclarată. Doi dintre aceștia au fost sancționați pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, iar celălalt angajator pentru primirea la muncă a unei persoane în perioada în care aceasta avea contractul individual de muncă suspendat. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată au fost depistați pe raza comunelor Bâlteni, Plopșoru și a orașului Novaci.

Un alt angajator din comuna Căpreni a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniile de competență”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here