Apel către donatorii sanguini. Stocul de sânge este aproape epuizat

0
343

Minivacanța de 1 Decembrie se apropie, iar ca în fiecare an, în perioada acestei date, numărul persoanelor care au nevoie de sânge este tot mai mare.

Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, spune că stocul pentru anumite grupe de sânge aproape că s-a epuizat: ”Donatorii sunt tot mai puțini. Cererile sunt foarte mari pentru masa trombocitară. Ne gândim și la aceste zile libere care vor urma, fiind vorba despre 1 Decembrie. Trebuie să ne asigurăm stocurile pentru această perioadă. Pe toți cei care se știu cu 0 A și B pozitiv, ne-ar ajuta foarte mult pentru donarea maselor trombocitare. Trebuie să încercăm să refacem stocurile la AB negativ. Stocul este pe avarie la această grupă de sânge. Noi ne-am dori să vină donatori care vor să facă o faptă bună”, a spus Călina Căluțoiu.

Cei care donează sânge au și beneficii, fiind vorba despre 7 tichete valorice în cuantum de 9,57 lei fiecare, o zi liberă de la locul de muncă, dar și o reducere de 50% la abonamentele Transloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here