Atenție șoferi! Amenzi de TREI ori mai mari pentru lipsa rovinietei și taxa de pod. Măsura, analizată la Ministerul Transporturilor

0
379

Alin Șerbănescu, comunicator în Ministerul Transporturilor, a declarat pentru Antena 3 că se discută posibilitatea creșterii valorii amenzii pentru șoferii care circulă fără rovinietă și fără taxa de peaj. Această măsură ar putea fi luată pe fondul creșterii numărului șoferilor care circulă fără rovinietă și în urma sesizărilor polițiștilor.
„Este o discuție inițială, preliminară. Având în vedere că inclusiv poliția este cea care a constatat că pentru o impunere a unei mai bune discipline pe rețeaua de transport rutier este nevoie de o creștere a amenzilor și pentru că am constatat că an de an, începând din 2018, este nevoie de o creștere a amenzilor și că din 2018 până acum cresc aceste abateri.
Rovinieta în România este de 28 de euro pe an, în condițiile în care în Ungaria este 139 de euro pe an. O țară cu o suprafață mai mică de trei ori decât România încasează cu de trei-patru ori mai mult decât România la rovinietă. 25% din încasările de rovinietă în Ungaria provin de la cetățeni români care tranzitează Ungaria sau circulă către Ungaria.”, a declarat Alin Șerbănescu.
Potrivit calculelor Antena 3, rovinieta în 2022 ar putea costa 139 de lei pe an, în timp ce în 2021 prețul a fost cu 3 lei mai mic. Totodată, amenda pentru șoferii fără rovinietă ar putea ajunge la 750 de lei, de la 250 de lei în prezent, iar pentru cei fără taxă de pod amenda ar putea crește de la 130 de lei în prezent la 390 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here