Atenție șoferi! Cea mai dură sancţiune prevăzută de noile reglementări

0
726

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră. Amenda este de până la 2900 de lei pentru șoferii care circulă pe banda de urgenţă a autostrăzilor!

Şoferii care vor circula nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor primi de acum amenzi mult mai mari. Mai grav de atât, ei îşi vor pierde dreptul de a mai conduce vreme de 90 de zile. Iar cei care merg pe contrasens, întorc sau merg cu spatele pe autostrăzi vor rămâne de-acum pietoni 120 de zile.

Şi şoferii care trec calea ferată fără să se asigure sau care depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră vor fi sancționați. De asemenea, depăşirea neregulamentară va fi şi ea mai aspru pedepsită de Codul Rutier: amenda poate ajunge la 1160 de lei, iar permisul de conducere va fi suspendat 60 de zile.

Dacă faci accident, sancţiunile sunt și mai aspre: 2900 de lei amendă şi 90 de zile rămâi fără permis, potrivit playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here