Au renunțat la locul de muncă din străinătate și s-au angajat la CEO:” Am ales să vin acasă. Este greu acolo!”

0
553

Sute de gorjeni au lăsat munca din străinătate pentru un loc de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Oamenii au aflat de cele 600 de angajări pe care compania energetică le-a anunțat și au revenit acasă.

Mulți dintre ei au lucrat în agricultură și în construcții, iar acum au venit acasă pentru a lucra în minerit. În schimb, contractele expiră pe data de 31 decembrie 2022, însă oamenii speră să rămână în sistem și după această dată.

”Am lucra mulți ani în Danemarca și în Suedia. Am avut niște locuri de muncă foarte bine plătite. Am lucrat la Facebook și am venit să lucrez acasă și să fiu mai aproape de familie. Am înțeles că sunt condiții mai grele de muncă, dar sper să mă acomodez, iar din decembrie să ne prelungească contractele(…) Am lucrat pe tractor. Am ales să vin în România, aproape de familie. Era mai greu acolo. Familia este pe primul plan. Acolo lucram 12 ore pe zi și pauză de masă o oră”, au spus câțiva dintre noii angajați, la Radio Infinit.

Șeful Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Florin Gherghescu, spune că nu exclude varianta ca noii angajați să rămână în sistem și de la 1 ianuarie 2023: ” În funcție de decizia președintelui Directoratului, se hotărăște în continuare. Vedem și facem o analiză. Vedem ce personal ne va pleca în perioada următoare. O să fie plecări destul de semnificative. O să iasă la pensie și noi încerc să-i înlocuim cu cei tineri”, spune Gherghescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here