Bate vântul prin centrele de vaccinare. Care este motivul dezinteresului

0
200

Gorjenii nu mai sunt interesați să se vaccineze anti-Covid. De exemplu, la centrul de la stadionul municipal din Târgu Jiu, numărul persoanelor care vor să se imunizeze este din ce în ce mai mic.

Medicul Ionuț Pantiș spune că între 5 și 10 persoane mai solicită, zilnic, prima doză. În rest, vin cei care vor să facă rapelul sau doza booster. Ritmul vaccinării s-a redus substanțial din momentul în care oamenii au aflat că varianta Omicron nu ar fi atât de periculoasă, dar și pentru că în România nu s-a introdus obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

”Din păcate, campania de vaccinare nu mai merge așa cum trebuie. Avem destul de puține persoane care se mai vaccinează. La doza întâi, lucrurile arată destul de grav. Cred că se va merge pe ideea ca vaccinul să fie făcut ca și cel de gripă, însă în cabinetele medicilor de familie. Partea legată de centrul de vaccinare, lucrurile nu stau foarte bine. La prima doză mai vin zilnic în jur de 5-10 persoane. Mai vin la doza 3, dar și aici a mai scăzut interesul. Este clar că odată cu noua variantă a virusului care în prezent nu ar pune atât de multe probleme medicale, cred că de atunci a început relaxarea vaccinării. De asemenea, vaccinarea în România s-a rupt și odată cu neobligativitatea certificatului verde”, a spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here