Căldura își pune amprenta pe fructele de pe piață. Ce recomandă medicii

0
180

Temperaturile ridicate din ultima perioadă îşi pun destul de mult amprenta pe fructele şi legumele care stau pe mesele din pieţe. Odată consumate şi asta după ce stau ore în şir în soare, fructele pot provoca intoxicaţii severe.

Fructele sunt printre produsele cele mai consumate în perioada caniculară, însă trebuie trebuie să fim foarte atenţi, spun medicii. Pieţarii nu prea au variante de a le proteja, iar fructele ajung să stea în căldură de dimineaţa până seara. Oamenii spun că nu este normal, iar unii dintre ei au păţit-o pe pielea lor.

”Nu ştiu dacă sunt chiar aşa de bune. Fiind situaţia de acum, unde să le ţină? Ar trebui ceva amenajat(…)Cred că nu sunt bune. Se clocesc la soare şi nu sunt bune, dar oamenii cumpără şi aşa(…) Dospesc la soare. Am luat un pepene galben şi era numai zeamă în interior, era terminat aproape de tot. Nu se putea consuma”, au spus câțiva târgujieni.

Alţii spun că evită să cumpere din piaţă, mai ales în această perioadă: ” Eu nu prea cumpăr că sunt destul de alergică(…)Nu am prea cumpărat, am aşteptat. Mai avem şi pe la ţară”, mai spun alți cetățeni.

Medicii spun că în urma unei intoxicaţii, există posibilitatea ca pacienţii să ajungă chiar şi la Reanimare: ” Recomandarea mea este să nu se folosească. Nici fructele şi nici legumele celor de la tarabe. Găsiți omul de la tara cu grămejoara lor de mere. În urma intoxicaţiilor pot ajunge chiar şi la Reanimare. Fiecare organism şi fiecare substanţă care este folosită sau fructul este alterat, poate duce la asemenea cazuri, mai ales dacă o persoană mai suferă şi de o anumită boală”, a spus medicul Lucreția Pârcălăboiu, medic nutriționist în cadrul ISJ Gorj.

Medicii spun că imediat după primele simptome, oamenii să meargă de urgenţă la un consult: ”Simptomele apar destul de repede. La început pot fi niște simptome pe care nu le luăm în calcul, dar simptomatologia se poate agrava. Este bine ca de la primele simptome, persoanele să se adreseze medicului de familie au medicului specialist”, a mai spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here