Gorj: Campanie de conștientizare a populației. Peste 350 de incendii de vegetație uscată de la începutul anului

0
129

Având în vedere numeroasele incendii de vegetație uscată care s-au produs pe raza județului Gorj în ultima perioadă, astăzi, pompierii gorjeni au demarat o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau a arderii resturilor vegetale.

De la începutul anului și până în prezent, instituția a intervenit la peste 350 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Doar în ultimele două zile a intervenit la 50 de astfel de incendii.

Experienta anilor trecuți demonstrează cât de periculoase sunt aceste arderi necontrolate. Din păcate, au fost situații în care oameni și-au pierdut viața fiind surprinși de flăcări, am avut situații în care oameni și-au pierdut agoniseala de-o viață  pentru că locuințele lor au fost mistuite de flăcări.

În cooperare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Gorj și ai Agențiai de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj, cu sprijinul autorităților publice locale prin serviciile voluntare pentru situații de urgență, vom încerca să interacționăm cât mai mult cu cetățenii în speranța că îi vom  determina să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere.

Campania a început astăzi, în comuna Dănești, iar în perioada următoare vom desfășura activități similare pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here