Care este suma alocată pentru masa unui pacient din spital: ”Incredibil! Mai mult îi dai și unui câine”

0
244

Nu mai mult de 11 lei pe zi. Atât costă cele trei mese ale pacienților internați în spitale. De exemplu, la Spitalul Județean din Târgu Jiu se gătește în bucătăria unității medicale, iar angajații fac calcule precise pentru a se încadra în acești bani. Pentru bolnavii diagnosticaţi cu diabet, suma prevăzută zilnic este puțin mai mare, respectiv 16,5 lei.

Mai puțini bani pentru mâncarea pacienților internați în spitale. Cu doar 11 lei pe zi, bucătarii din unitățile medicale trebuie să se încadreze pentru cele trei mese pe zi ale bolnavilor.

”Marea majoritatea bolnavilor din cadrul SJU Târgu Jiu la fel ca și în celelalte spitale din țară, beneficiază de hrană în valoare de 11 pe o singură zi. Suma acoperă toate cele trei mese. De asemenea, suma de bani crește în funcție de afecțiunea bolnavilor internați”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Ce-i drept, persoanele internate cu afecțiuni precum diabet, beneficiază de un meniu la scump, dat fiind faptul că trebuie să fie respectate anumite reguli de alimentație: ”Persoanele internate cu diabet, dar și cei oncologici, beneficiază de o normă de hrană de 16,5 lei pe zi. Meniul este diversificat și se schimbă zilnic. Există și carne în meniu, în fiecare zi”, a mai spus Țicleanu.

Meniul constă în ciorbă de zarzavat, iahnie de fasole cu cârnați, carne de pui cu cartofi, ceai, brânză și o napolitană.

Cetățenii consideră că această sumă este mult prea mică și că autoritățile ar trebui să se gândească mai mult la bolnavii din spitale: ”Este mult prea puțin. Cât poți să mănânci de 11 lei pe zi? Eu dacă mă duc să îmi cumpăr ceva acum de banii aceștia și să mănânc de trei ori pe zi, nu cred că aș avea cum(…) Autoritățile trebuie să se implice mai mult. Îi dai mai mult la un câine, iar pe un bolnav îl ți cu 11 lei. Suntem de râsul lumii(…) Mi se pare suma cam mică. De cei 11 lei, cât să fie cumpărat și preparat, mai ales că s-au scumpit toate”, au spus câțiva târgujieni.

Sumele alocate pentru hrana pacienților internați în spital ar putea fi mărite. Ministerul Sănătății caută soluții, tocmai pentru că unitățile medicale se descurcă tot mai greu cu cheltuielile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here