Cât câștigă un salariat din Prefectura Gorj

0
556

Salariații din cadrul Prefecturii Gorj cer salarii mai mari. Aceștia au fost în grevă de avertisment, joi, între orele 10:00-11:00. Proteste similare a avut în loc în 34 de județe din țară.

Șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Liviu Diaconescu, spune că un salariat din prefectură, față de una similară din cadrul Consiliului Județean este remunerată la jumătate. ”Nivelul mediu de salarizare este între 3000 și 3500 de lei”, a mai spus Diaconescu.

”Toți cei 29 de funcționari din cadrul instituției prefectului, la inițiativa Sindicatului Egalitatea, cel la care suntem afiliați, am intrat într-o grevă de avertisment, având în atenție nivelul de salarizare. Este un nivel salarial net inferior față de alte funcții similare din cadrul altor instituții ale statului. De exemplu, o funcție similară din prefectură, față de una de la Consiliul Județean este salarizată șa jumătate, sub nivelul și cel al funcțiilor din primării. Cred că este undeva la 3000-3500 de lei net, atât avem. Sperăm să fim auziți la nivel central, iar parlamentarii de Gorj să ne ajute și dânșii. Avem speranțe că vom avea deschidere”, a spus Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here