Ce licee din Gorj vor fi desființate

0
538

Două unități școlare din Gorj vor fi desființate și asta după ce rezultatele de la Bacalaureat nu au fost unele tocmai bune. Este vorba despre liceele din Turburea și Stoina. Aici, nici măcar un elev nu a reușit să promoveze examenul maturității.

Faptul că nici măcar un elev nu a reușit să treacă de Bacalaureat s-a luat decizia ca cele două unități școlare să meargă spre lichidare. Situația este una cunoscută la cele două licee din Gorj, mai ales că în ultimii ani procentul de promovabilitate a fost unul aproape de zero.

”Avem două licee, fiind vorba despre Liceul Tehnologic Turburea și cel de la Stoina. Trebuie spus că aceste scoli nu mai au clase de liceu în ultimii ani și sunt absolvenți din seriile anterioare. Clasele de liceu de la cele două unități de învățământ sunt în lichidare”, a spus Marius Staicu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Gorj.

Primarul din Turburea spune că îi pare rău că se va desființa liceul, mai ales că a pus mult suflet în realizarea acestuia: ”Făceau cele 12 clase la noi. Ne duceam prin toate comunele și îi înscriam la liceul nostru. Erau mulți care nu știau să scrie și nici să citească. Mie îmi pare rău că nu mai există clase de liceu. Am muncit mult pentru a construi acea clădire. Am făcut multe pentru învățământ și voi face. Nu au fost în stare să învețe copii să poată lua Bacalaureatul”, a spus primarul Bârcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here