Comuna Polovragi, gazda unui festival inedit: ”Sperăm să atragem și mai mulți turiști!”

0
190

Comuna gorjeană Polovragi a devenit gazda unui festival inedit și menit să atragă tot mai mulți turiști. Festivalul ”Dealul Muierii” se va încheia la sfârșitul săptămânii în apropiere de Craiova, iar organizatorii spun că își propun dezvoltarea turismului în Oltenia. 

Dealul pornește din nordul Gorjului și se întinde pe zeci de kilometri, trecând prin 24 de comune, multe dintre ele din Vâlcea și Dolj.

”Este prima ediție anul acesta, iar noi ne dorim să punem în valoare legenda, tocmai pentru a dezvolta turistic zona. Este vorba despre drumul carelor, drumul Dacilor. Vrem să promovăm regiunea Oltenia”, a spus Valentin Mitrică, organizatorul festivalului, la Radio Infinit.

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, spune că istoria este importantă și trebuie cunoscută: ” Istoria este importantă și trebuie cunoscută și de către tineri. Sperăm la mai mulți turiști, dar copiii noștri vor învăța tot despre istoria locului. Se spune că în peșteri se retregeau femeie în timpul contropirilor. Femeiele se uneau și porneau din disperare la luptă. Este important să facem ceva frumos în țara noastră”, a spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here