Constantinescu: ”Multe dintre variante nu corespundeau realității. Se va afla la finalul lunii Mai!”

0
302

Vestea dacă vor fi sau nu comasate cele 5 licee tehnologice din Târgu Jiu se va afla la finalul acestei luni, conform șefei Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu.

Ideea de comasare a creat multe nemulțumiri în rândul profesorilor care predau la cele 5 unități de învățământ. Aceștia se tem pentru locurile lor de muncă. Decizia finală vine de la Ministerul Educației și este vorba despre liceele: “Energetic”,  „Traian Vuia”, „Henri Coandă”, „Nr. 2” și „Ion Mincu”. Dana Constantinescu le-a prezentat situația cadrelor didactice din aceste unități de învățământ, dând asigurări că nimeni nu rămâne fără loc de muncă.

”Rezultatul nu a fost pe placul dumnealor. Am avut o discuție și le-am povestit toată istoria de când s-a venit cu prima propunere și până la momentul acesta. Inspectoratul Școlar nu a făcut decât să respecte un ordin de ministru, să trimită o documentație, iar decizia va fi luată de către Ministerul Educației. Le-am explicat domnilor profesori. Dânșii au venit cu variantele dumnealor, foarte multe dintre ele nu corespundeau realității. Se va afla la finalul lunii Mai”, a spus Dana Constantinescu.

Constantinescu a mai dat asigurări că niciun profesor nu va fi defavorizat: ”Nu se pierde nicio specializare. În primul an după comasare, toate clasele de a IX-a, vor fi păstrate. Nu se elimină nicio clasă. Nici măcar un profesor nu va fi defavorizat de numărul de ore sau de încadrare. Nu suficiente ore pentru toată lumea. Ceea ce spun ei că își vor pierde locurile de muncă, nu este adevărat”, a mai spus șefa ISJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here