Detalii CUTREMURĂTOARE ale unui român despre sora rămasă la Kiev: „Plânge de dimineață, nu au cale de ieșire!”

0
236

Detalii cutremurătoare ale unui etnic român din zona Carpaților care își are familia în Ucraina. Aflat în acest moment în România, tânărul a relatat pentru Libertatea situația în care se află mama, sora, dar si bunica lui.
Mama lui este în regiunea Transcarpatia, iar sora lui în capitala Ucrainei, Kiev.  „Mama nu are cum să plece, are grijă de bunica mea”

În schimb, sora lui a încercat să plece din capitală. Dar nu a putut.
„Pur și simplu nu poate, e tot traficul blocat. Plânge încontinuu. A reușit doar să îmi spună că, peste tot, vede oameni cu bagaje, valize, dar căile de ieșire sunt blocate”.
Șansa de care se agață sora lui A* este că „stă într-un cartier mai nou din oraș si, din ce știe, nu ar exista prin zona infrastructura militară, așa ca spera sa scape de atacuri”. Până acum, cele mai multe obiective atacate din Ucraina au fost baze militare, aeroporturi sau turnuri de transmisie tv. În urma bombardamentelor, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai mulți locuitori din Kiev care încearcă să plece. Au fost cozi la benzinării, trafic blocat și aglomerație la metrou. În același timp, primarul Kievului Vitali Kliciko a cerut cetățenilor să rămână în case și să țină la îndemână actele și lucrurile de primă necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here