Tânăr solidar cu cei 1800 noi angajați din CEO

0
2623

Vicepreședintele TSD Gorj, Laurențiu Manolache, este alături de ultimii angajați sosiți în cadrul CEO.

Acesta trage și un semnal de alarmă când vine vorba despre locurile de muncă ale noilor angajați.
„Dacă nu li se va respecta prelungirea contractelor individuale de muncă ale acestor angajati, voi ieși alături de ei în stradă! Nu se poate așa ceva!”

„Dacă acestor 1800 de tineri fără „pile” nu li se vor prelungi contractele individuale de muncă și se va ajunge in situația să fie concediați, voi ieși alături de ei în stradă!”

Laurentiu este tânarul care provine din rândul lor, acesta având tot sprijinul tinerilor angajați, iar asta îl motivează enorm să lupte pentru aceștia, pentru stabilitatea locurilor de muncă, pentru prelungirea vieții acestui gigant al energiei pe bază de cărbune.
„Nu se poate să ții cu sufletul la gură atâtea familii! Unde este demnitatea, unde este respectul cuvenit? De ce tocmai acum această bătaie de joc asupra acestor tineri care nu vor decât să muncească aici, să fie aproape de familiile dumnealor. Dați dovadă de solidaritate! Nu se poate ca aceștia să fie ținuți într-un stres continuu. Primesc mesaje zi de zi din partea acestor tineri, care îmi povestesc despre stresul care îi macină. Avem colegi care din cauza acestor supărări, au căpătat boli grave, cum este inima”, spune Laurentiu.

Acesta afirmă că reorganizarea anunțată de administrația Complexului Energetic Oltenia este doar de fațadă, fiind convins că, la finalul anului 2026, vor urma concedieri colective la gigantul energetic.

“Reorganizarea aceasta este pentru închiderea de capacități, dar o să vedeți că aceste închideri de capacități sunt numai pentru schimbarea denumirilor. Privind angajații din acele cariere miniere în curs de închidere, aceștia vor fi redistribuiți către celelalte cariere din apropiere. Trag un semnal de alarmă, să-și vadă de treaba lor.  Eu sunt pentru oameni, iar cei care duc greul sunt cei din producție. Voi fi 24 din 24 de ore alături de ei! Să nu-i amenințe că dacă nu vor cum zic ei, îi dau afară. Să-și dea ei demisia dacă nu le convine, și-așa sunt prea mulți care „taie frunze la câini” prin birouri. In al doisprezecelea ceas îi rog sa-si vadă de treaba lor, să lase răutățile deoparte și să se concentreze mai mult pe a face ceva concret pentru binele acestui județ, adică prelungirea mineritului și producerea energiei pe bază de cărbune!”, mai spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here