Doi tineri din Bălești depistați de polițiști cu 16 kg de articole pirotehnice

0
267

O cantitate de 16 kg de articole pirotehnice a fost găsită de polițiști, la locuințele a doi tineri, din comuna Bălești. Aceștia urmau să le folosească cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă, nu au mai apucat să facă acest lucru deoarece polițiștii au confiscat întreaga cantitate.
„Cu această ocazie, polițiștii au identificat un minor, de 17 ani, din comuna Bălești, care deținea la domiciliu său 2 baterii de artificii din categoria F2, precum și 60 articole pirotehnice din categoria F3, achiziționate prin intermediul platformelor online, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
De asemenea, polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că minorul a distribuit o parte din articolele pirotehnice achiziționate unui tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate, respectiv 2 baterii de artificii din categoria F2 și 60 bucăți articole pirotehnice, din categoriile F3.
Cantitatea de articole pirotehnice, având o greutate de 16 kilograme, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr. 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here