Elevele bătăușe, rezultate nu tocmai bune la învățătură

0
281

Inspectoratul Școlar Județean Gorj reacționează după ce în spațiul public a apărut un filmuleț în care o fată de 12 ani este bătută de alte adolescente. Aceștia s-au autosesizat din presă și au luat legătura și cu reprezentanții unităților de învățământ la care învață elevele implicate în scandal.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că rezultatele școlare ale agresoarelor lasă de dorit.

”Noi ne-am autosesizat din presă. Pe noi nu ne-a anunțat nimeni în mod oficial. Eu personal am sunat la poliție și am cerut informații cu privire la această situație. Fetele au situația încheiată pe primul semestru, însă nu au o situație strălucită la învățătură. Nu sunt eleve care să se fi remarcat din acest punct de vedere la școală”, a spus Constantinescu.

Conducerea Inspectoratului Școlar spune că nu poate lua o măsură concretă, deoarece evenimentul nu s-a petrecut în incinta unităților școlare.

” Deși sunt elevi înscriși la o școală, dacă evenimentul respectiv are loc înafara incintei școlii, noi nu avem niciun fel de putere legislativă de a acționa într-un fel anume. Poate să fie sugerată de către conducerea școlii o asistență psihologică”, a mai declarat șefa ISJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here