Florin Cîțu împotriva supraimpozitării românilor care dețin mai multe locuințe sau mașini: „Nu ne vom întoarce în comunism”

0
230

Ideea unei supraimpozitări persoanelor care au mai multe bunuri, lansată de ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a provocat noi tensiuni în coaliția de guvernarea PSD-PNL. Într-un interviu pentru TVR, Florin Cîțu a spus că ideea „îi amintește de comunism” și respinge o astfel de măsură cât PNL e la guvernare, potrivit news.ro.

„Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie – am auzit o maşină, o familie, mi-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism atât timp cât Partidul Naţional Liberal este în acest compromis la guvernare”, subliniază Florin Cîțu.

Președintele PNL a mai declarat că pentru formațiunea sa „proprietatea privată e sfântă”, iar o măsură care să vizeze acest lucru este „o linie roșie”.

„Oamenii care muncesc, oamenii care au venituri, care au plătit impozite, au plătit taxe, nu trebuie penalizaţi pentru că au avut succes în viaţă, trebuie încurajaţi. Niciodată nu vom fi de acord cu astfel de măsuri”, a afirmat Florin Cîțu.

Fostul premier a respins şi ideea revenirii la impozitul progresiv, spunând că acest subiect, la fel ca şi cel privind suprataxarea, au fost închise la momentul negocierilor pentru formarea coaliţiei cu PSD.  

„În Partidul Social Democrat sunt sigur că sunt astfel de discuţii, este conform ideologiei. Dar în acest compromis cu Partidul Naţional Liberal la guvernare este imposibil”, a adăugat Cîţu.

Ministrul finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat Hotnews, modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi.

Ministrul a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here