Fotografii ale copiilor uciși în Ucraina, publicate de Oana Zelenski: „Arătați-le femeilor din Rusia, să vadă ce fac fiii lor!” 


0
1009

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena, a publicat imagini cu copiii uciși în Ucraina de militarii ruși, alături de un mesaj sfâșietor. Aceasta a cerut presei din întreaga lume să „spună adevărul teribil”, că trupele lui Putin ucid copii „conștient și cinic”. Fotografiile și apelul Olenei Zelenska au fost postate pe conturile oficiale ale acesteia de Instagram și Facebook. Potrivit cifrelor publicate de autoritățile ucrainene, pâna acum 38 de copii și-au pierdut viața în timpul războiului declanșat de invazia Rusiei.
La final, Prima Doamnă a făcut un apel către NATO, să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei
, pentru a „salva copiii noștri, pentru că mâine îi va salva pe ai tăi”.

Mesajul complet al Olenei: „Ocupanții ucid copii ucraineni. Conștient și cinic. Sofia, 6 ani. Ea, fratele ei de un an și jumătate a cărui mamă, bunică și bunic au fost împușcați în mașina lor. Familia încercase să părăsească Nowa Kachowka și a ajuns să fie atacată de trupele rusești. Copiii noștri. Alisa din orașul ucrainean Ochtyrka. Nu a trăit mai mult de 8 ani. Ea a murit împușcată împreună cu bunicul ei, care încerca să o protejeze cu propriul corp. Polina din Kiev. A murit împreună cu părinții și fratele ei în timpul unui schimb de focuri pe străzile capitalei. Sora ei este în stare critică. Arsenij 14 ani. O parte a unei rachete l-a lovit pe băiat în cap. Paramedicii nu au putut ajunge la el din cauza împușcăturilor. Mătușa lui a fost ucisă, iar părinții abia au supraviețuit incendiului, încercând să recupereze corpul copilului lor. Rănit grav de rachetă. Kirill, în vârstă de 18 luni, din Mariupol.

Trebuie să spun asta. Cel puțin 38 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Și acest număr ar putea continua să crească chiar acum, din cauza bombardării orașelor pașnice! Când oamenii din Rusia spun că nu sunt în război cu populația civilă, arătați-le aceste poze! Acestea sunt fețele copiilor care nu o să mai crescă niciodată.

Câți copii trebuie să mai moară pentru ca trupele rusești să nu mai tragă și să fie de acord cu coridoarele umanitare? Cât sânge mai trebuie vărsat și câți oameni trebuie să moară de foame pentru ca trupele rusești să nu mai distrugă vehicule pașnice care îndeplineasc misiuni umanitare? Un astfel de coridor este necesar în prezent în cele mai multe orașe din Ucraina. Sute de copii pot muri acolo în subsoluri, fără mâncare sau îngrijire medicală. Nu mai am contact cu ei de o săptămână. Ocupanții împușcă familii întregi și voluntari în timp ce încearcă să plece sau să ajungă în oraș.

Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Scrieți despre aceste fapte teribile: invadatorii ruși ucid copii. Și o fac intenționat, trag în victimele lor și nu permit ajutor umanitar. Arătați asta și mamelor ruse. Ar trebui să știe ce fac fiii lor în Ucraina. Arătați aceste fotografii rusoaicelor. Sunt soții, frații, conaționalii lor cei care ucid copii și poate chiar sunt de-o vârstă cu ai lor! Cine este de acord în tăcere cu această crimă este personal responsabil pentru moartea fiecărui copil ucrainean. Statele NATO! Închideți în sfârșit spațiul aerian pentru avioanele rusești! Salvați-ne copiii, ca mâine să nu moară ai voștri!”, a scris soția președintelui Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here