Gorj: Ambulanțe fără medici. Pacienții sunt la mila lui Dumnezeu

0
347

Ambulanțe fără echipă medicală completă. Cam aceasta este situația cu care se confruntă Serviciul de Ambulanță din județul Gorj. Pacienții care solicită o salvare la ei acasă și au nevoie de un medic, se pot ruga doar la Dumnezeu să fie ajutați și asta pentru că nu există niciun medic pe mașini. Nevoie de cadre medicale au și cei care sunt implicați în accidente rutiere, solicitări care sunt tot mai dese în această perioadă.   

”Din păcate, criza de medici la ambulanță este destul de mare. Practic, funcționăm in regim de avarie. Mai avem doar 5 medici care pot asigura urgenta în teren la solicitări. Este o situație care nu a apărut de o lună sau două, există de mai mult timp, dar lipsa de decizie a celor care au condus Serviciul de Ambulantă a făcut să se ajungă în această situație”,  a spus Marian Popescu, sindicalist.   

Sindicaliștii trag și ei un semnal de alarmă în acest sens: ”Echipajul este format din medic, asistent și ambulanțier. În momentul în care îți lipsește un membru este clar că echipa nu poate să funcționeze cum trebuie.  În ultima vreme ne întâlnim cu situații de acest gen. Este păcat pentru că sunt oameni aflați în suferință la care nu poate ajunge medicul, deși ar fi trebuit să ajungă”, a mai spus Popescu.  

Managerul SAJ Gorj spune că sunt doar 9 medici, însă nu toți fac teren. Ba mai mult, alții au nevoie și de concedii: ”În prezent sunt 9 medici cu mine cu tot. Pot să efectuez în weekend gărzi. Sunt 9, dar trei activează la dispeceratul instituției. Mai sunt 6? Da! Din cei șase, mai sunt in concedii? În perioada asta, da. Dintre ei mai sunt și în concedii, au suplinit si ei la timpul lor. Au fost turele aglomerate. Câți mai rămân? Este vorba despre cei care suntem aici. Sunt medici puțini”, a declarat Claudiu Constantinescu, manager SAJ Gorj.   

Autoritățile cunosc situația și spun că totul este din cauza managementului: ”Problema este la managementul ambulantei. Sunt foarte nemulțumit de modul in care este gestionată activitatea la Serviciul de Ambulanță Gorj. Pe perioada sărbătorilor de Crăciun, ambulanța nu a fost asigurată cu medic, ceea ce este de noapte minții”, spune prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.  

Prefectul de Gorj a trimis și corpul de control la Ambulanță: ”Sunt probleme pe toate compartimentele, începând de la magazie, de la inexistența unei farmacii care sa gestioneze ieșirile și intrările de medicamente, până la partea de management”, mai afirmă Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here