Gorj: Au ajuns pastilele cu iod

0
197

Sute de mii de cutii cu pastile pe bază de Iod au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Medicamentele au fost trimise de către Ministerul Sănătății. Mai exact, este vorba de aproape 500.000 de astfel de pastile, urmând a fi  distribuite către medicii de familie sau către primării. În schimb, cadrele medicale nu sunt de acord cu așa ceva și spun că oamenii nu ar trebui să ia iod, nefiind vreun pericol.

Medicii de familie din Gorj și nu numai ar urma să primească cutiile cu pastile cu iod. Medicamentele se administrează în cazul unui atac nuclear, însă medicii exclud o astfel de variantă.

”Ce să facem? Să mâncăm iod? Exclus așa ceva, este o prostie. Pentru ce să le distribuie? Este vreo bombă atomică? Eu nu vreau să particip la așa ceva. Să îmi dea o motivație. Sunt zone unde nu există iod, da, dar a asta a fost acum 100 de ani. De ce să mă oblige să dau la oameni? Eu sunt medic, nu distribuitori la alimentară. Mi se pare că intrăm într-o panică prea mare”, a spus un medic de familie gorjean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here