Gorj: Au rămas fără cei cinci copii. Condițiile în care trăiau-FOTO

0
587

O familie din județul Gorj, comuna Jupânești, a rămas fără cei 5 copii ai săi. Părinții micuților ar fi făcut un scandal în urma consumului de alcool, iar la fața locului au ajuns polițiștii. După incident, oamenii legii au deschis o anchetă, iar instanța de judecată de decis ca cei mici să fie trimiși în plasament la un asistent maternal.

”În luna septembrie a anului 2021, ca urmare a unei sesizări scrise primite din partea Postului de Poliție Bărbătești, a intrat în atenția instituției noastre situația unei familii din comuna Jupânești, sat Pârâu Boia. Potrivit acestei sesizări, organele de poliție s-au deplasat la domiciliul familiei, ca urmare a unui apel de urgență. La fața locului s-a constatat că este vorba despre un conflict intra-familial între o persoană de sex feminin și concubinul său, ambii aflați sub influența alcoolului, între cei doi având loc o ceartă și violențe fizice, petrecute în prezența celor trei copii minori ai femeii. În prezența organelor de poliție, mama minorilor a avut un comportament agresiv (țipete, urlete), se arunca pe jos simulând stări de rău, apoi se ridica și continua să țipe, după care a încercat să atace rudele prezente, fiind necesară încătușarea acesteia pentru siguranța sa și a celor din jur. La întreaga scenă au asistat minorii femeii, care erau vizibil afectați. Ca urmare a acestei situații, femeia a fost internată de urgență la secția de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu, cei trei minori rămânând în grija mătușii materne”, transmite DGASPC Gorj.

Și reprezentanții Primăriei Jupânești au constatat faptul că micuții nu beneficiază de condiții optime: ”Deplasându-ne la fața locului, în echipă interinstituțională, împreună cu reprezentanții Primăriei Jupânești, și evaluând situația socio-familială, s-a constatat existența unor condiții improprii creșterii, îngrijirii și educării minorilor, locuința fiind neigienizată și neîncălzită, mâncarea era de proastă calitate și exista o singură cameră de locuit, în care dorm toți membrii familiei. De asemenea, s-a constatat că nu era corespunzătoare igiena corporală a copiilor și nici cea vestimentară”, mai transmite DGASPC Gorj.

Astfel, ca urmare a tuturor acestor aspecte, pentru 4 dintre minori s-a propus plasament la asistent maternal profesionist, iar pentru 1 minor (la solicitarea unei familii) s-a propus plasamentul familial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here