Gorj: Au ruginit din cauza clorului

0
300

Pandemia de Covid-19 şi-a pus amprenta destul de mult pe sistemul sanitar, cele mai afectate fiind ambulanţele cu care pacienţii erau transportaţi. Soluţia cu care au fost dezinfectate autospecialele a degradat interiorul maşinilor, iar rugina şi-a făcut apariţia.

Mai multe ambulanţe din cadrul Serviciul de Ambulanţă Gorj sunt vizibil afectate de clor, substanţă folosită după transportul fiecărui pacient infectat cu noul Coronavirus. Tărgile, picioarele de scaun, dar şi alte component au fost cuprinse de rugină. Circa 10 ambulanţe sunt afectate de clor.

”Sunt ambulanţe folosite. Aceasta are cel puţin 7 ani. În perioada de început a pandemiei am stabvilit ca două dintre ele spă fie folosită pentru suspecţi şi confirmaţi. Sunt ambulanţe care s-au rotit şi au fost dezinfectate. Nu s-a mai folosit clor de atunci, dar totuşi au mai rămas părţile acestea degradate, ruginite”, a spus managerul SAJ Gorj.

În prezent, angajaţii de la ambulanţă nu mai folosesc clorul pentru dezinfecţie, şi asta în urma unor recomandări, mai spune managerul: ”S-a renunţat la folosirea substanţelor cu clor. Am primit chiart şi o recomandare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi din partea mai multor foruri. Să folosim substanţă pe bază de alcool”, a mai spus Constantinescu.

Un alt ambulanţier spune şi el că maşinile s-au degradat din cauza clorului, însă trebuia să fie dezinfectate: ” S-au degradat datorită clorului. Ele trebuia să fie dezinfectate intr-un fel sau altul. S-a făcut cu clor, iar clorul fiind o substanţă corozivă. Au apărut petele de rugină”, a mai spus un angajat.

De exemplu, una dintre ambulanţele aflate în parcul autor al SAJ Gorj are 10 ani de funcţionare, având la bord peste 1 milion de kilometri.

”Sunt ambulanţe vechi. Aceasta la care filmăm noi acum are mai bine de 10 ani. Este printre primele maşini dotate din punct de vedere medical. Maşina acestea, primele care au venit au în jur de un milion de kilometri. Unele au şi depăşit”, a spus Dan Greculescu, ambulanțier.

Serviciul de Ambulanţă Gorj se mai confruntă cu o problemă, lipsa personalului medical. Peste 50 de ambulanţe sunt în judeţul Gorj, însă ar mai fi nevoie şi de altele noi, tocmai pentru ca cele vechi să poată fi înlocuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here