Gorj: Habar nu au să trimită un mail, deși sunt profesori de informatică

0
1019

Tehnologia le dă mari bătăi de cap profesorilor din județul Gorj. O spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Aceștia au descoperit că unii dintre dascăli nu știu nici măcar să trimită un simplu email.

Mai mulți profesori din județul Gorj s-au făcut de râs în momentul în care s-au așezat în fața calculatoarelor. Mulți dintre ei au și specializare în informatică, însă atunci când a venit momentul să trimită un mail, totul s-a ”blocat”. Unii au dat vina chiar și pe emoții sau pe timpul insuficient alocat probei.

”La această probă, unii dintre dumnealor nu s-au descurcat tocmai bine. Au acuzat că timpul alocat acestei probe, cel de 15 minute, nu a fost suficient. Proba urmărea cunostințele de bază pe care trebuie să le aibă orice director al unei școli. Nu au fost cerințe mari încât să nu se încadreze în cele 15 minute. O persoană care este obișnuită cu operarea pe calculator, nu ar fi avut probleme să trimită acel mail cu cele două fișiere care se cereau în subiect. Din păcate, am constatat că fie din cauza emoțiilor, fie din cauza slabelor cunosțințe pe calculator, foarte mulți nu au reușit să transmită acel mail. Unii dintre ei au și specializare informatică, dar aceasta este o altă problemă”, a spus Marian Staicu, Inspector adjunct ISJ Gorj.

Profesorii care s-au descurcat mai greu pe calculator provin atât din mediul urban cât și din cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here