Gorj: Minciuni perfecte

0
268

Promisiuni deșarte și cam atât. Cu asta ne-au obișnuit politicienii gorjeni în ultimii ani. Promisiunile și proiecte grandioase, toate ne sunt prezentate destul de des, mai ales atunci când trebuie să mergem la vot. Ne sunt fluturate pe la nas idei demne de filmele SF, idei în care noi credem și trăim cu un singur gând: ”Speranța moare ultima!”.

Drumuri de mare viteză, spital, parcuri industriale și aeroport. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care ni se tot pun pe ”masă”, crezând că le vom ”savura” de fiecare dată.

Drum de mare viteză-promisiune demnă de ”Oscar”

Drumul expres Craiova Târgu Jiu, un tronson mult promis de mai bine de 5 ani, însă nu este turnat nici măcar un metru de asfalt. ”Ăla eu, ăla eu!” Cam așa se băteau cu pumnii în piept politicienii PSD și PNL. În prezent, drumul de mare viteză se află la stadiul de studiu de fezabilitate. Este un pas, ce-i drept. Sperăm să vedem și asfaltul-”Speranța moare ultima!” (PE SCURT)

Spital doar pe hârtie

Campania electorală din 2020, a debutat cu promisiunea de a construi un nou spital în Gorj. Ideea a venit din partea candidatului PNL –Iulian Popescu, cel care a intrat în lupta pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean Gorj. Alegerile le-a pierdut, iar spitalul ”s-a construit” doar pe hârtie. Nu prea s-a mai discutat în spațiul public despre acest proiect, ci doar că ar fi o idee și o investiție ideală pentru gorjeni. Atât! Gogoșica frumos ambalată ne-a fost ”vândută”, dar pe jumătate ”servită”.

Parcuri industriale și aeroport la Stănești

La acest capitol nu cred că mai avem ce spune, ci doar faptul că sunt alte promisiuni pe care le așteptăm cu mare interes. Sperăm ca viitorul să ne aducă lucruri palpabile.

Primarii din Gorj, copia ”șefilor”

”Vom asfalta, vom introduce gazele, vom extinde rețelele de apă și canal, facem investiții în școli, locuri de muncă”. Bla, bla-uri spune tot în campaniile electorale, doar că situația din  teren nu te duce cu gândul că trăiești în secolul XXI. Încă mai sunt localități din Gorj, acolo unde pe la porțile oamenilor vedem pământ și o roabă de pietriș aruncată pentru ”cosmetizare”. Conducte cu apă sunt și nu prea. La fel și canalizarea. Oamenii sunt disperați și continuă să viseze la un trai mai bun, unul decent de anul 2022. Sunt multe de spus, dar prefer să nu plictisesc, le știți și voi destul de bine.

Mă rezum doar la atât, momentan. Sunt convins că și voi aveți multe de spus. Sunteți liberi la exprimare!

Ironie sau nu, cred că acesta este adevărul!

Citat: ” Nu uitați, însă, că mai puternică decât speranța este credința. Trebuie să le aveți pe amândouă!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here