Gorj: Nu sunt mulțumiți de salarii. Profesorii au făcut grevă

0
143

Salariile mici și nemulțumirile de care au parte i-au făcut pe mii de profesori din România să tragă un semnal de alarmă, fiind vorba despre o grevă de avertisment. Nici cadrele didactice de la Gorj nu au făcut excepție. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că au fost amăgiți de doi ani cu mărirea salarială, însă nu au primit nimic.

”În cursul zilei de astăzi, în intervalul 11-13, tot personalul din învățământ au aderat pentru organizarea unei greve de avertisment pentru o grevă de avertisment. Este o reacție privind nemulțumirile cadrelor didactice, o reacție la nemulțumirile care există în acest sistem de educație care a fost ne ani văduvit  de alocarea a 6% din PIB. Mai mult, nu se respectă o directivă a Uniunii Europene prin mărirea bugetelor alocate învățământului. La noi au rămas la 3% din acest PIB, cu mult sub decât prevede legea. Primul motiv este legat de neaplicarea legii de salarizare unitară ce trebuia a fi aplicată de la 1 ianuarie 2022, să fie și aplicată. Noi suntem cu salariile cu doi ani în urmă. Solicităm respectarea legii și să se acorde cele 16% procente”, a spus Constantin Huică, sindicalist în învățământul gorjean.

Profesorii au intrat în sălile de clasă, însă nu au predat elevilor nimic timp de 2 ore: ”Nu am avut activități specifice programului, însă am stat șa clasă și am supravegheat elevii. Nu a plecat nimeni acasă, dar nu ne-am desfășurat activitatea așa cum am făcut-o până acum”, a declarat un cadru didactic.

De asemenea, în cazul în care doleanțele lor nu vor fi ascultate, iar salariile nu vor fi majorate, profesorii amenință cu grevă generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here