Gorj: Și-a pierdut viața la locul de muncă

0
951

Accident de muncă mortal în Cariera Roșia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, salariat ce muncea ca și deservent pe un utilaj. Bărbatul, în timp de se deplasa cu utilajul din dotare, acesta a derapat și s-a răsturnat, iar minerul a fost prins în cabină sub utilaj.

Încă un accident de muncă mortal în carierele Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul a plecat de acasă pentru încă o zi de muncă fără să știe că avea să își piardă viața. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj face verificări pentru a vedea cum s-a întâmplat nefericitul eveniment.

”Lucrătorul, în timp ce se deplasa cu utilajul din dotare, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină sub utilaj. Pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare, la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă”, transmite ITM Gorj.

Polițiștii au deschis și ei un dosar penal în acest sens: ” În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la SML Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, transmite IPJ Gorj.

Minerii și energeticienii s-au plâns mai tot timpul de condițiile grele de muncă și cer cu disperare să iasă la pensie mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here