Gorjul, din nou sub avertizare meteo

0
250

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de vreme rea în mai multe zone din țară. Codul Portocaliu vizează Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei și estul Transilvaniei.

Intervalul anunțat este: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00. 

”În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp”, transmite ANM.

De asemenea, Codul Galben va cuprinde cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, local în Muntenia și nordul Olteniei, dar și la munte.

”În intervalul menționat în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, mai arată ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here