Grav accident de muncă la CEO. Victima, transportată cu SMURD-ul la Craiova

0
667

Un grav accident de muncă s-a produs, vineri dimineață, la Complexul Energetic Oltenia. Un muncitor care efectua în această dimineață o reparație în Cariera Minieră Jilț Nord a fost rănit grav, după ce și-a prins mâna dreaptă într-un utilaj.

Muncitorul este încadrat la un prestator de servicii care efectuează lucrări de reparații la utilajele Complexulului Energetic Oltenia.

„Astăzi, 17.11.2023, în jurul orei 8:40, unui deservent, în vârstă de 50 ani, salariat al unui prestator din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cadrul Carierei Jilț Nord, în timp ce executa lucrări de reparații la un buldozer, i-a fost prins membrul superior drept, provocându-i astfel leziuni.
La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări.
Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Târgu Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat Bianca Văcaru, din cadrul ITM Gorj.

Medicii de la Târgu Jiu au decis transferul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, fiind solicitat un elicopter al SMURD. Muncitorul de 50 de ani e în stare gravă.

În urma accidentului de muncă de la CEO, IPJ Gorj a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here