Iacobescu: ”A fost o greșeală și le-am spus acest lucru!”

0
220

Mesajul celor de la ISU Gorj transmis către primarii din județ, l-a enervat pe prefectul Marcel Iacobescu. Adresa transmisă spre edili face referire la instruirea populației privind protecția în caz de accident nuclear, radiologic, chimic sau biologic. Trimisul guvernului în teritoriu a reacționat în spațiul public și spune că astfel de mesaje alarmează oamenii.

”Am avut o discuție și cu domnul Malacu. Din punct de vedere al comunicării, cred că a fost o greșeală și le-am spus acest lucru. Adresa nu face decât să agite spiritele în această perioadă. Consider că aceste lucruri ar trebui făcute cu mai multă atenție, mai ales că populația este oricum agitată de pandemie și de conflictul armat de la granițele noastre. Consider că este o greșeală a celor de la ISU, la modul cum a fost comunicată și cum a fost transmită către primari”, a spus prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

Iacobescu mai este de părere că ar trebui să fie făcută o instruire a primarilor de comune: ” Astfel de adrese sunt în toată țara. Modul în care se comunică într-un județ sau altul, depinde de abilitatea fiecăruia. Nu are legătură cu ceea ce se întâmplă acum cu acel conflict. Aceste adrese trebuie să aibă loc periodic. Dacă până acum nu s-au făcut, se pot face de acum încolo. Ar trebui să se facă și o instruire cu primarii de comune. Cert este că tot ceea ce se scrie în lege, trebuie făcut, indiferent că este stare de urgență, de alertă sau că este liniște și pace”, a mai declarat Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here