Învățător beat la examenul de Titularizare. A leșinat în curtea Inspectoratului Școlar

0
775

Caz iesit din comun petrecut în curtea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) din Botosani. Un învatator venit pentru a susține examenul de  Titularizare a lesinat în curtea ISJ, de beat ce era. Desi nu ar fi avut ce cauta acolo, barbatul a ajuns la inspectorat, a mers împleticit prin curte, a dormit cu capul pe o masa si aproape a cazut în bratele unei secretare, când aceasta a deschis usa. Cei de acolo au chemat ambulanta, însa profesorul a devenit agresiv si cu personalul medical si a refuzat transportul la spital.

Incidentul a avut loc miercuri, chiar în curtea Inspectoratului Scolar. Barbatul preda ca suplinitor la o scoala dintr-o comuna aproape de Botosani. Acum acesta s-a înscris la examenul de Titularizare pentru postul de învatator, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean. Dosarul acestuia a fost, însa, respins, în baza unui certificat de inapt medical pentru a preda în învatamânt. Cu alte cuvinte, barbatul a fost refuzat sa predea, în baza unei internari pe care a avut-o la sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean. În baza acelui document, reprezentantii ISJ i-au comunicat în scris ca dosarul îi este respins.

„Am cerut clarificari si de la comisia nationala de monitorizare a concursului. I s-a comunicat ca nu poate sa sustina examenul de titularizare, a preluat toate hârtiile si a luat la cunostinta. Astazi (miercuri, n.r.) nu stiu, efectiv, de ce a venit la inspectorat. Era sub influenta bauturilor alcoolice si putea sa se raneasca. Am fost nevoiti sa chemam o ambulanta”, a spus Bogdan Suruciuc, inspectorul general al ISJ Botosani.

Secretarea de la ISJ a apelat serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. Un echipaj cu asistent al Serviciului Judetean de Ambulanta a ajuns în scurt timp la fata locului. Învatatorul statea pe una dintre bancile din curte, cu capul pe o masa, aproape dormind. Cadrele medicale au reusit sa îl ridice si l-au convins sa urce în ambulanta, pentru a-i verifica semnele vitale. Doar ca apoi a început circul. Barbatul a început sa devina recalcitrant si foarte agitat.

„Si-a smuls de pe el aparatele de masurare a functiilor vitale, a început sa traga de chederul de la portiera. Era tot mai agitat si spunea ca nu doreste sa mearga la spital. Functiile vitale erau în parametri normali si pacientul a semnat refuzul. Ulterior a parasit ambulanta si curtea institutiei”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botosani.

Barbatul abia se externase dupa alt episod de betie.La nivelul ISJ a fost declansata o ancheta interna, pentru a se stabili ce masuri ulterioare se vor lua, daca se vor lua, împotriva învatatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here