Ion Iordache, vizită în Ungaria pentru repopularea cu dropie a României

0
222

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, a reprezentat România în cadrul unei vizite documentare în Ungaria. Acesta a anunțat că a pus bazele unui “îndrăzneț proiect”, și anume, repopularea cu dropie a României.

“Dropia este considerată specie dispărută în România, ultimele consemnări ale existenței ei în țara noastră fiind în anii 1950-1960.
Dropia este cea mai mare și cea mai spectaculoasă pasăre din Europa. Ea a dispărut din majoritatea statelor europene și este protejată de lege ca specie pe cale de dispariție.

Împreună cu specialiști din Ministerul Mediului, reprezint România în cadrul unei vizite în Ungaria menită să pună bazele unui proiect istoric pentru țara noastră.

În aceste zile am fost într-o vizită de documentare în rezervația de dropie Hortobagy și am pus bazele unuia dintre cele mai îndrăznețe proiecte din acest domeniu: 𝐫𝐞𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐝𝐫𝐨𝐩𝐢𝐞 𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢.

Pasionații știu cât de important este acest demers pentru noi și generațiile viitoare, dar și ce beneficii va avea țara noastră ca urmare a implementării acestui proiect.

Fondurile necesare vor fi alocate din bani europeni și documentația va fi elaborată de Ministerul Mediului.

Îmi doresc ca și Gorjul să fie parte din acest proiect și să fructificăm cât mai mult posibil din această oportunitate”, a transmis Ion Iordache pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here