Își doresc redeschiderea Transalpinei: ”Sunt turiști care vor să vină. Primesc multe telefoane!”

0
156

Temperaturi de vară în oraşe, iar la munte stratul de zăpadă încă depăşeşte 3 metri înălţime. Drumarii lucrează la foc continuu pentru a deszăpezi cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Tronsonul de drum face legătura între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului, urmând a fi redeschis din luna iunie.

Deşi suntem în plină primăvară, iarna nu se lasă dusă aşa uşor de la munte. Suntem în luna Mai, iar drumarii intervin cu utilajele pentru a curăţa drumul. Zăpada atinge în unele locuri chiar şi 3 metri înălţime, iar asta face ca intervenţia să fie una dificilă pe Transalpina.

”Se intervine foarte greu pentru îndepărtarea zăpezii de pe Transalpina. După cum se vede zăpada este foarte mare. Facem toate eforturile să o deszăpezim foarte repede. Lucrăm cu 4 autoutilaje, 2 ATB-uri, o freză şi două încărcătoare de mare capacitate. Încercăm să facem cât mai repede ca circulaţia să fie redată turiştilor”, a spus Sandu Florea, reprezentant SDN Târgu Jiu.

Proprietarii stânelor sunt nerăbdători şi speră ca la începutul lunii iunie, drumul să fie redat circulaţiei: ”Rânca şi staţiune de dincolo de vârf depind foarte mult de acest traseu frumos. Drumarii trebuie să facă tot posibilul pentru că turismul trebuie să înflorească. Noi am fi foarte mulţumiți dacă drumul s-ar redeschide cu data de 1 iunie sau cel puţin de minivacanta de Rusalii”, a spus Mărioara Babu, proprietarul Stânei Ștefanu.

Și turiștii sunt nerăbdători: ”Sunt foarte mulţi turişti, mai mulţi ca in fiecare an. Vreau să vă spun că zilnic sună telefonul, de 2-3 ori, cel puţin pe zi şi întreabă când se redeschide Transalpina”, a mai spus Mărioara.

Transalpina a fost închisă anul trecut în luna octombrie şi cu puţin noroc, turiştii ar putea să se bucure de peisajele unice de la început lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here