Jumătate din județ, în SCENARIUL ROȘU! Doar 3 paturi libere la ATI COVID-19 din Târgu Jiu

0
199

Vești îngrijorătoare pentru gorjeni. Potrivit prefectului de Gorj, jumătate din județ se află în scenariul roșu. De pildă, în Târgu Jiu, în ultimele două săptămâni, s-au infectat peste 600 de persoane, iar la Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu Covid-19, mai sunt doar trei locuri libere.

“ATI este plin. Mai sunt trei paturi. Jumătate din localitățile din Gorj sunt în scenariul roșu. Avem șapte localități cu peste 7 la mie. Dragotești are peste 10 la mie incidență. Acolo trebuia să fim de mult în online cu școlile, dar acolo nu e spital. Târgu Jiul are 626 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. La nivel de județ, dacă vineri, eram la 2,24 la mie, luni am fost la 4,35. În două zile, rata de infectare a sărit fantastic. Nu sunt cifre îmbucurătoare. Următoarea săptămâna va fi mult mai grea. Presiunea pe spitale e mare. Din 34 de paturi de ATI, 31 sunt ocupate”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

De asemenea, în spitale, se află aproximativ 200 de pacienți infectați sau suspecți de Covid 19. „Avem 192 de oameni internați pe paturile destinate Covid și 35 pe cele de suspecți. Ne situăm la 38,36% pe gradul de ocupare al paturilor”, a mai precizat Iacobescu, la 1 Plus TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here