Măcelărie din Gorj, sancționată de către inspectorii DSV. Ce s-a descoperit

0
475

Mai multe unități alimentare din județul Gorj au fost luate la verificat de către inspectorii DSV Gorj, tocmai pentru a se vedea faptul dacă sunt sau nu respectate normele sanitare aflate în vigoare. Astfel, controalele s-au soldat și cu sancțiuni în valoarea totală de 27.900 de lei.

 

Cea mai mare amendă a fost aplicată unui restaurant, dar și unei măcelării. Este vorba despre 12.000 de lei pentru fiecare unitate alimentară.

” Am aplicat o amendă de 12.000 lei la un restaurant, pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate, lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, dar și alte nereguli. Ba mai mult, au fost identificate 12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară, fiind aplicată reținere oficială și destinarea către neutralizare controlată. De asemenea, o altă amendă de 12.000 de lei am aplicat-o la o măcelărie, întrucât la data controlului nu se făcea dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare”, transmite DSV Gorj.

 

Amendă a mai primit și conducătorului unei autoutilitare, pentru deținerea și transportul unor animale neidentificate și fără documentele sanitare-veterinare prevăzute de lege. Sancțiunea a fost de 1.500 de lei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here