Sindicat din CEO: “Au făcut reduceri de costuri cu noi. Ne-au condamnat să muncim până crăpăm!”

0
891

Vicepreședintele Sindicatului Energia de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu a făcut declarații despre plata certificatelor de carbon pentru care CEO a plătit nu mai puțin de 1 miliard de euro. Liderul este de părere că pentru achiziția acestor taxe de carbon, au făcut reduceri de costuri doar cu noi (cu munca vie), furându-ne până și grupele de muncă și condamnându-ne să muncim până crăpăm, în așa fel încât cei mai mulți dintre noi să nu mai prindem nici pensionarea!”

“Pentru achiziția certificatelor aferente anului 2021, peste 188 MILIOANE DE EURO au fost suportate din fondurile proprii ale companiei, ADICĂ DIN MUNCA SALARIAȚILOR DIN C.E.Oltenia!

Complexul Energetic Oltenia a achitat din fonduri proprii (DIN MUNCA SALARIAȚILOR), de la înființarea companiei, din iunie 2012 și până în prezent, peste 1 MILIARD DE EURO pentru plata certificatelor de CO2. Până în anul 2020, CE Oltenia nu a primit niciun sprijin financiar din partea statului.

Cu alte cuvinte, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia au fost AMENDAȚI cu peste 1 MILIARD DE EURO în mai puțin de 10 ani!

Pentru a putea plăti acest BIR, au făcut reduceri de costuri doar cu noi (cu munca vie), furându-ne până și grupele de muncă și condamnându-ne să muncim până crăpăm, în așa fel încât cei mai mulți dintre noi să nu mai prindem nici pensionarea!

Și când mă gândesc că atunci când a fost vorba să ne fie plătite contribuțiile din urmă, contribuții pe care ni le-au furat, au spus că nu sunt bani! …era vorba doar de 30 de milioane de euro, plată pe care trebuiau să o facă doar o singură dată!”, a transmis vicepreședintele Sindicatului Energia de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here