Măștile din plastic sau material textil, INTERZISE. Vor fi aplicate amenzi!

0
211

Cu ocazia prelungirii stării de alertă, autoritățile au impus noi măsuri de siguranță. Printre ele se numără şi obligativitatea purtării măştilor de protecţie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise. Cine nu respectă noua reglementare riscă o amendă usturătoare.
De asemenea, amendați vor fi și cei care nu renunță la măștile din plastic sau material textil. Permise vor fi doar cele medicale sau FFP2 vor fi permise, iar cei care se abat de la această regulă, riscă amenzi de la 500 până la 2500 de lei.
Restaurantele, terasele, cinematografele sau sălile de spectacol şi de fitness vor putea fi ocupate în proporţie de 30 la sută. Asta dacă incidenţa trece de un caz la mia de locuitori şi nu de 1,5, cum era până acum.
În continuare, accesul în astfel de spaţii se va face tot pe baza certificatului verde. Ce rămâne neschimbat, momentan, este programul magazinelor şi al restaurantelor, care vor putea funcţiona tot până la ora 22.
Măștile textile sau de plastic, interzise în spațiile publice
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a afirmat că nu există niciun fel de impunere cu privire la utilizarea măștilor FFP2, care sunt semnificativ mai scumpe, ci se dorește o ”uniformizare a utilizării măștilor medicinale”, în defavoarea celor textile și de plastic.
”Nu există niciun fel de impunere. Cine dorește poate utiliza și alte tipuri de măști mai scumpe, precum FFP2,​ însă e vorba de trecerea de la măștile textile, care sunt foarte puțin eficiente, la o trecere către uniformizarea utilizării măștilor medicinale, care sunt mult mai utile”, a spus Alexandru Rafila.
Întrebat ce se va întâmpla cu cei care continuă să poarte măști textile sau de plastic, Rafila a răspuns: ”Nu ne-am gândit la ce ar putea păți cei care folosesc măști textile sau de plastic. (…) Cred că e o chestiune de bun simț. Ne gândim, discutăm despre sancțiuni”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here