Meteorologii anunță furtuni și vijelii în toată țara

0
17

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo până la finalul lunii august. Până vineri, în mare parte din țară vom avea parte de furtuni și vijelii. În weekend, vremea se va mai încălzi, pe alocuri va fi caniculară, dar în a doua parte a zilei ne putem aștepta la furtuni și vijelii în mare parte din țară.

Prognoza meteo pentru miercuri și joi, în țară
Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de est a țării. Vor fi averse, local în Moldova și Dobrogea, pe arii restrânse la munte și în Muntenia și doar cu totul izolat în Oltenia și Transilvania. Punctiform se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Prognoza meteo pentru joi și vineri, în țară
Vremea va fi în general instabilă în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania unde vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, însoțite local de descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate (pe alocuri 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spații mici, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ziua, mai ales în sud, în est și la munte,precum și în timpul ploilor, când vor fi posibile și vijelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here