Ministrul energiei îi îndeamnă pe români să nu mai fie “așa pro-consum”

0
120

În urma scandalului creat pe tema emiterii facturilor greșite, ministrul energiei, a îndemnat românii să fie mai moderați cu consumul.

„Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi”, a declarat, duminică seară, ministrul energiei, într-o emisiune de la B1TV.

De asemenea, ministrul energiei a vorbit și despre hotărârea de guvern prin care sunt plafonate prețurile, care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie.
„Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice şi anumiţi intermediari să câştige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanţă şi de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW şi la gaze naturale de la 200 la 300 mc”, a spus ministrul energiei, Virgil Popescu, potrivit News.ro.

El i-a îndemnat apoi pe oameni să fie mai atenți cu consumul. „Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi. Cei care consumă până în 500 kW vor plăti 0,68 de lei/kW, cât plăteau şi înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu la 0,80 de lei/kW”, a continuat ministrul. Mai mult, ministrul energiei a adăugat că mai există varianta, pentru consumatori, de a schimba furnizorul. În aceeași emisiune, Virgil Popescu a anunțat că săptămâna viitoare va avea discuţii cu furnizorii pentru a afla în ce stadiu este refacerea facturilor emise greşit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here