Motru: Acuzații între edil și directorul de la Direcția Publică pe subiectul câinilor maidanezi

0
370

Acuzații grave între primarul municipiului Motru, Cosmin Morega și conducerea Direcției Publice pe subiectul câinilor maidanezi. După primirea unor filmulețe din partea cetățenilor cu haite de câini care se plimbau pe străzile orașului, edilul anunță ca primăria este îndreptățită să nu mai plătească facturile Direcției Publice. Acesta acuză conducerea societății că vrea să încaseze bani fără a efectua serviciile corespunzătoare contractului.

“Nu am făcut eu filmare cu câinii fără stăpân. Este o filmare trimisa de cetățenii municipiului Motru, pe buna dreptate. Este un oraș plin de haite de câini. Nu s-a mai întâmplat demult acest lucru, de cel puțin 3-4 luni de zile. Lasa de dorit acest serviciu pe care îl avem dat cu delegare către Directia Publica Motru, tot timpul caută variante doar de a lua bani ușor de la primăria municipiului Motru, fără a mai și realiza prestările de serviciu corespunzătoare contractului. Este un contract care trebuie respectat, pana la urma nu ar trebui sa fie niciun câine pe strada. In fiecare luna dorește sa plătim intre 35 de mii de lei și peste 50 de mii de lei pentru adăpostul de câini. Colegii au refuzat având in vedere ca nu s-au realizat și nu li s-a adus la cunoștință așa cum spune in contract, când ies la capturare, cine iese la capturare, ce au făcut după ce au ajuns și câți câini au fost prinși și asa mai departe”, a declarat edilul municipiului Motru la Radio Infinit.

Dan Matei, directorul Direcției Publice Motru, spune că adăpostul este deja plin și că societatea pe care o conduce își face datoria, chiar și in condițiile in care facturile nu au fost plătite de către primărie de luni de zile.

“Câinii sunt ridicați de pe străzi, in caz de urgentă deoarece capacitatea adăpostului este depașită. Adăpostul a fost construit pentru 65 de câini plus cinci locuri de urgentă, iar noi la momentul acesta, avem in adăpost 88 de câini. Însă, băieții și acum sunt pe teren și pana la aceasta ora, au capturat 3 câini. Și noi ne facem datoria, in condițiile in care nu ne-au fost plătite facturi de 8 luni de zile. Bietele animale le creștem din munca angajărilor Direcției publice care sunt platiti cu minimul pe economie. Domnul primar a uitat sa plătească facturile către Directia Publica, însă, in schimb plateste facturi in avans pentru achiziții de produse cu 100%. Ceva total ilegal”, declară Dan Matei, directorul Direcției Publice Motru.

Acesta a comentat si declarațiile primarului despre faptul că facturile nu au fost plătite din cauză că nu se prestează serviciile corespunzătoare contractului.

“Domnul primar Morega aberează și face totul cu rea voință. Noi am prestat serviciile la niște standarde care nu au fost niciodată atinse la adăpostul de câini. Noi am avut media de peste 30 de câini capturati pe luna și peste 20 de câini dați in adoptie. Noi am capturat în 4-5 luni cât s-a capturat în 3 sau 4 ani. La fel și cu adopțiile. Deci, vorbește prostii”, a mai adăugat Dan Matei, directorul Direcției Publice Motru,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here