Multă zăpadă la Rânca, turiști puțini de Paște

0
183

Românii nu preferă ca zonă de relaxare muntele, cel puțin în perioada Sărbătorilor Pascale. Spre exemplu, stațiunea montană Rânca va avea foarte puțini turiști în această perioadă în care românii au câteva zile libere. 

Cabanierii spun că vor pregăti toate cele necesare pentru masa de Paște, însă nu cred că numărul celor care vor ajunge în stațiune va crește în ultima săptămână. Liderul cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că sunt puțini turiști care au sunat să își facă rezervări pentru Sărbătorile Pascale.

”Au fost câteva telefoane care au sunat să își facă rezervare pentru Sărbătorile Pascale. Majoritatea întreabă dacă s-a redeschis Transalpina. Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla pentru începutul lunii Mai. Noi îi așteptăm pe turiști, chiar dacă numărul este mai mic. Mulți merg la mare. Îi așteptăm cu produsele tradiționale de Paște, cu drob, miel, sărmăluțe, dar și alte preparate. Rezervările în acest an lasă de dorit. Nu putem să organizăm nici masă festivă, mai ales că nu avem ocupate decât 3 sau 4 camere. Este și zăpadă, se poate schia, dar turiștii cred că s-au săturat de zăpadă. Prețurile au rămas cam la fel ca în anii trecuți. De exemplu, 120 de lei camera de tip pensiune și 150 de lei de tip hotelier”, a spus Constantin Pănescu.

Pănescu spune că sunt slabe speranțe ca turiștii să își facă rezervări pe ultima sută de metri: ” Slabe speranțe. Din experiența mea de aproape 18 ani, nu cred că se va mai completa procentul de turiști. Sunt mulți care nu mai au job, nu mai sunt tichete de vacanță, probabil acesta este unul dintre motivele pentru care turiștii nu mai vin în perioada asta”, a mai declarat Pănescu.

Turiștii, puțini la număr, spun că peisajul este frumos, mai ales că în această perioadă stratul de zăpadă este unul destul de consistent.

”Este foarte frumos. Aer curat, zăpadă, peisaje splendide și liniște. Este interesant ca de Paște să avem zăpadă, dar este păcat că sunt puțini turiști în această perioadă(…) Este superb, dar cam puțini oameni. Noi am venit să ne relaxăm câteva zile, probabil să revenim și de Paște”, au spus câțiva turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here